What a genderful world

What a genderful world

Bij het Wereldmuseum in Rotterdam is tot 5 maart 2022 de tentoonstelling "What a genderful world" te zien. In de aanloop naar Paarse Vrijdag op 10 december kan dit een interessant uitje voor wie meer over het onderwerp "genderdiversiteit" achter wil komen.

"In 2020 leek het in een stroomversnelling te komen: de aandacht en erkenning voor mensen die buiten de gender binary vallen. Het non-binaire personage van Thorn Vineyard in jeugdserie SpangaS, de 36 miljoen keer bekeken coming out-video van Nikkie de Jager en de aankondiging van Elliot Page dat hij door het leven gaat als hij/hem of they/them. Aan de andere kant is de gender reveal party de laatste jaren vanuit Amerika overgewaaid naar de rest van de wereld en legt de nadruk op het geslacht van een kind op drukkende hoogte. Maar wat als mensen zelf bepalen wie ze zijn? Dan ontstaat de Genderful World.

Aan de hand van 7 vragen leidt de expo je langs verschillende topics zoals, bepaalt jouw lichaam je gender en welk gender heeft de macht? Maak kennis met gender als spectrum door middel van stukken uit onze collectie, foto, film en mode." Uit de site van het Wereldmuseum.

https://www.wereldmuseum.nl/nl/zien-en-doen-in-het-wereldmuseum/tentoonstellingen/what-genderful-world

What a genderful world

Meer nieuws