Welkom thuis!

Welkom thuis!

Persoonlijke aandacht voor jou

Fijn dat je belangstelling hebt voor het Stedelijk Gymnasium Schiedam. Een bijzondere school! De school moet jou ráken, vinden wij. Want we willen je boeien, uitdagen en motiveren. Om dit te bereiken, geven we onderwijs van hoge kwaliteit. 

Op het Stedelijk Gymnasium kennen we elkaar en is er een prettige sfeer om in te leren. We stimuleren je om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dat betekent persoonlijke aandacht voor jou. Je ontmoet gelijkgestemden, die elkaar helpen en inspireren. Ook is het een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Door die ruimte en vrijheid kun je snel nieuwe vrienden maken. 

Met ongeveer 600 leerlingen zijn we relatief een kleine school, maar ook groot genoeg om je te laten kiezen uit verschillende profielen én veel extra activiteiten.

Waarom naar het Stedelijk Gymnasium in Schiedam?

Een school waar je direct op de juiste plek zit. Dat is het Stedelijk! Je krijgt de ruimte om jezelf te zijn, te doen waar je goed in bent en te groeien op jouw manier. Je hebt veel gemeen met je klasgenoten: je bent nieuwsgierig, kritisch en een tikkeltje eigenwijs. Je lacht om dezelfde dingen. Samen met je klasgenoten en je mentor vorm je een hecht team, belangrijk voor een leuke schooltijd!

Heb je een vwo-advies? Dan ben je bij ons op school van harte welkom!

Bekijk onze aanmeldprocedure