Online kennismaken

Online kennismaken

Online kennismaken met onze school

Speciaal voor alle leerlingen van groep 8 hebben wij een paar video's gemaakt waarmee je online kennis kunt maken met onze school en schoolvakken. Bekijk ze snel hieronder!

Onze huiskamer

Groep 8 beantwoordt vragen

Maak kennis met onze eersteklassers! Zij beantwoorden vragen van leerlingen uit groep 8 en vertellen waarom ze voor onze school hebben gekozen.

Heb je zelf nog een vraag aan de leerlingen? Stuur dan een mail met jouw vraag naar s.meerbach@stgs.nl.

Onderzoeken & Maken

Het OMA-lokaal

OMA staat voor Ontwerpen&Maken - een uniek vak op onze school! Hoe ziet het lokaal eruit? Wat leer je bij OMA? Wat kun je allemaal doen? Ties legt het aan je uit.

Aureus Bèta

Een zuinige auto maken

Zelf een auto bouwen? Dat kan! Aureus Beta - de gouden beta - een mooie extra uitdaging voor onze leerlingen! Owen en Fleur laten jullie de werkplaats zien en vertellen wat je allemaal kunt doen bij Aureus Beta.

Onze schoolvakken

Vak scheikunde

Lavalamp maken

Alles op aarde bestaat uit allerlei stoffen(moleculen) en deeltjes(atomen). Bij scheikunde leer je hoe die stoffen kunnen veranderen en op elkaar kunnen reageren. Hoe dat gaat, is spannend! Denk maar aan een vulkaanuitbarsting of dichterbij huis: wat gebeurt er, als er een kaars brandt.

En hoe werkt een lavalamp? Start de video en maak hem zelf!

Vak Latijn

Romeinse scrub maken

Latijn is de taal van de Romeinen, een volk dat 2000 jaar geleden in Italië leefde. Hun taal en gebruiken vind je nog steeds terug in Europa. Ze waren dol op warme baden en ze verzorgden zich met producten op basis van olijfolie.

Ontdek zelf hoe je een Romeinse scrub kunt maken. Bekijk de video!

Vak aardrijkskunde

Aardrijkskunde quiz

Bij het vak Aardrijkskunde leer je over thema’s die ons dagelijks bezighouden, zoals het leven in de stad of op het platteland, natuurverschijnselen, klimaatverandering, water, energie, Europa en andere werelddelen en nog veel meer.

Stap in de schoenen van een ontdekkingsreiziger. Start de video en maak de quiz!