Voor wie meer wil

Voor wie meer wil

Extra mogelijkheden om te ontdekken

Op ons gymnasium zijn er veel leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Ze kunnen in overleg met de docent verrijkings- of verdiepingsopdrachten krijgen. Op basis van de testen van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek kan het ook zijn dat leerlingen aan een eigen project werken. Zij volgen dan minder lesuren en werken zelfstandig aan een eigen project dat hun specifieke interesse heeft. 

Nieuwsgierig waar je aan mee kan doen? 

Kangoeroewedstrijd en Olympiades 

Je kunt meedoen met landelijke wedstrijden voor verschillende vakken, zoals wiskunde, biologie, scheikunde en klassieke talen. 

Aureus Bèta

Onder deze Latijnse naam doen leerlingen uit verschillende leerjaren mee met techniekwedstrijden, samen met docenten. Bijvoorbeeld de Lego League, roboticawedstrijden of de Shell Eco-Marathon. 

Optreden op het podium!

Ons toneel en de repetitieruimte worden volop gebruikt. Bijvoorbeeld voor onze benefietavonden, het docentencabaret, de schoolband, de kerstshow, debatten, dans, film en nog veel meer! Of help je mee met de Crew? 

Talen leren op hoog niveau 

We bieden je de mogelijkheid om talen te leren niet alleen voor op vwo-niveau, maar ook op internationaal niveau. Je krijgt hiervoor een extra diploma. Vanaf de eerste klas kun je al Cambridge Engels te volgen. Vanaf de tweede klas kun je ook extra certificaten halen voor Duits (Goethe) en Frans (DELF).

Er is altijd iets te doen...

Tel bij al deze extra’s nog de sportdagen, het schoolfeest, deelname aan de wereldwijde Kangoeroe wiskundewedstrijd en excursies op, en je begrijpt het: op deze school is altijd iets te doen, te ontdekken en te leren! 

Bekijk onze aanmeldprocedure