Prijzen op het NFFS!

Prijzen op het NFFS!

Maandag 26 september was het zo ver - een groep leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam mocht deelnemen aan het NFFS, omdat de films waaraan zij hebben gewerkt tijdens het filmproject bij het vak beeldende vorming op onze school zijn geaccepteerd op dit Festival!

 

Het Nederlands Filmfestival voor Scholieren (NFFS) organiseert elke september een Festivaldag, waar jaarlijks 500 scholieren en hun docenten komen om workshops te volgen en daarbij veel inspiratie opdoen. Er hoort ook een competitie bij, met prijzen die de weg openen naar andere festivals.

Tijdens de Festivaldag hebben de filmgroepjes commentaar op hun films gekregen en deelgenomen aan interessante workshops. Daarna hebben de leerlingen in de filmzaal de ingezonden films bekeken en beoordeeld voor de publieksprijs.

Na een dag met commentaar- en filmworkshops en een fotomoment op de rode loper was het tijd voor de prijsuitreiking. Het was een geweldig moment toen twee van onze drie filmgroepen in de prijzen vielen! Voor de leden van 'De Productie' was er een 3e prijs in categorie fictie onderbouw. De animatoren van 'Nooit Hetzelfde' wonnen zelfs een 1e prijs in de categorie animatie onderbouw! Om het helemaal mooi te maken: onderdeel van de prijs is een uitnodiging om deel te nemen aan een Internationaal Filmfestival in Griekenland. Hoe tof is dat!

Wij zijn trots op onze leerlingen en blij dat ze een leuke en inspirerende dag hebben gehad!

Prijzen op het NFFS!

Meer nieuws