Beroepenmarkt klas 3

Beroepenmarkt klas 3

In samenwerking met ouders van leerlingen, een aantal ouders van inmiddels oud leerlingen en een groep enthousiaste oud leerlingen gaan we dit schooljaar opnieuw voor de derde klas leerlingen een informatieve avond organiseren.


Met een groot aantal voorlichters willen we de derde klas leerlingen inzage geven in het keuzetraject, de opleidingen, de studies die doorlopen zijn en de inhoud van hun huidige beroepen.
Belangrijke en vaak verhelderende informatie voor onze leerlingen, die in het voorjaar een keuze moeten voor een Maatschappij-stroom (dubbelprofiel CM en EM) of een Natuur-stroom (dubbelprofiel NG en NT).


Om de keuze voor een definitief eindexamenprofiel zo goed mogelijk te ondersteunen heeft ons gymnasium gekozen voor een uitgestelde profielkeuze die in klas 4 wordt gemaakt.
Dankzij de inspirerende verhalen van onze voorlichters, hebben de leerlingen de afgelopen jaren een groot beroepsperspectief meegekregen, waarmee ze hun voordeel kunnen doen in dit keuzetraject.
Wilt u als ouder ook een rol spelen bij dit belangrijke keuzeproces van de leerlingen van klas 3, dan nodig ik u van harte uit om zich op te geven als enthousiaste voorlichter voor de BEROEPENMARKT die op donderdagavond 6 februari 2020 georganiseerd wordt bij ons op school.
Opgeven kan via: beroepenmarkt@stgs.nl

H. Hammerstein, decaan.

Beroepenmarkt klas 3

Meer nieuws