Junior Masterclasses

Junior Masterclasses

Programma en aanmelding Junior Masterclasses

Wij zijn blij dat we dit schooljaar weer onze Junior Masterclasses kunnen aanbieden. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Voor ieder onderdeel zal een aparte uitnodiging met de basisscholen worden gedeeld, met daarin de definitieve datum, tijd en onderwerp. Hou ook onze site in de gaten voor updates.

 

Onderdeel 1: STGS Junior masterclass middag (open inschrijving)

 • Woensdag 15 november 2023: 14.00 – 17.00 uur
  Thema: 
  Klimaat door de eeuwen heen
  Deze middag kijken we bij diverse vakken op diverse manieren naar het klimaat door de eeuwen heen. Zo kunnen we bijvoorbeeld bij Latijn kijken naar de uitbarsting van de Vesuvius, bij Beeldende Vorming kunnen we kijken naar protestkunst, kunnen we bij geschiedenis kijken naar hoe we dingen weten over mensen uit de IJstijd of naar de Industriële Revolutie - de mogelijkheden zijn haast eindeloos!
  De uitnodiging met de omschrijvingen van de masterclasses die op 15 november aangeboden zullen worden wordt halverwege oktober verstuurd.
 • Inschrijflink: https://forms.gle/nhHFcuWHRJ2Rnwx86
 • Uitnodiging: Klik hier voor de uitnodiging.

Onderdeel 2: STGS Junior masterclass – Samenwerking Bovenbestuurlijke plusklassen

Onderdeel 3: STGS Junior masterclass reeksen (open inschrijving)

Op woensdag 7 februari keert, op veler verzoek, de Junior Masterclass over Harry Potter terug! Deze middag staat in het thema van de boeken en films van Harry Potter, waarbij leerlingen kunnen kiezen uit vijf verschillende workshops die met dit thema te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Latijn, waarbij we naar de spreuken in Harry Potter kijken, en economie, waarbij we zullen gaan rekenen met het geld uit de boeken en films.


Er zullen 2 rondes zijn, dus leerlingen kunnen 2 workshops volgen. Via het aanmeldformulier in de uitnodiging kunt u een voorkeur aangeven voor de workshops die uw kind wil volgen.


Als opening van de middag zal er een centrale masterclass worden verzorgd door oud-leerling.

Deelname aan deze middag is kosteloos.
Wij kijken uit naar een leuke en leerzame middag!


Uitnodiging: Klik hier om de uitnodiging te downloaden.