Survivalkamp 2015

Survivalkamp 2015

Hoi. Wij zijn Maud Baris en Luna Borsten en wij zitten in de 2e klas.


In de 2e ga je op survivalkamp.

Op 30 september om 8 uur vertrokken we naar Friesland met de bus. Als we op het terrein van Kollumeroord zijn aangekomen gaan we de kleine tweepersoonstentjes op zetten en dat was al in 2 seconden gebeurd.

Alle kinderen waren ingedeeld in groepjes van 1t/m 8 en natuurlijk? was ?lest? best! Wij zaten namelijk in groepje 8 oftewel: team Dora!

Na de lunch hebben we diverse spelletjes gedaan en s? avonds hebben we pasta gegeten.

De avond is al snel aangebroken en we kregen per groep de opdracht om een eigen kampvuurtje in een vuurschaal te maken met een vuursteentje, wat watjes en kleine stukjes hout. Dat was eigenlijk best lastig! Daarna zijn we een speurtocht gaan doen in het donkere natuurpark Lauwersmeer. Na 5 rondjes in het maanlicht te hebben gelopen om de juiste weg te zoeken en tot 3 keer toe 60 stappen hebben geteld om het bospad te vinden, zijn we HELAAS! teruggekeerd. En zijn we lekker aan het warme kampvuur gaan zitten.

De volgende ochtend na de ochtendgymnastiek en het ontbijt, gingen we allemaal activiteiten doen zoals: Boogschieten, kano?n, abseilen en nog veel en veel meer.

De dag ging heel snel voorbij het weer was prachtig en voor je het wist was het al avond. En wat doe je in de avond? Precies gezellig zitten bij het kampvuur en met z?n allen een beetje zingen.

De laatste dag is alweer aangebroken. Na het ochtendritueel gingen we met bamboe stokken en heleboel elastieken eerst een heleboel kleine piramides maken en daarmee bouwden we met de hele groep, elastiek voor elastiek, laag voor laag een enorm grote piramide. Uiteindelijk was het bouwwerk wel 12 meter hoog!

Daarna zouden we eigenlijk een moerastocht doen, maar vanwege het droge weer ging dat jammer genoeg niet door! Gelukkig werd er wel iets anders georganiseerd wat ook heel erg leuk was.

We hebben met alle groepen een tocht gemaakt door allerlei blubberige stink slootjes dwars door het riet waardoor je niet kon zien waar je eigenlijk was, via een net uit het water geklauterd en daarna helemaal nat onder een zeil door over het zand gekropen en met een touw in het water geslingerd, een ?buik-dive? gemaakt op een groot zeil die met emmers sop spiegelglad werd gemaakt en uiteindelijk afgespoeld in de rivier. Wat een tocht, iedereen was heel moe en vies na afloop en toen was ook de vervanging van de moerastocht alweer voorbij.

Bij de prijsuitreiking van alle activiteiten vielen wij, team Dora, niet in de prijzen maar waren we waren wel het allerleukste team! Na het opruimen van het kamp en de tenten eerst? nieuw nog een gezamenlijke lunch en dan ook nog even corvee?n en toen was het grote avontuur is al weer afgelopen.

En om even te bewijzen dat het met de samenwerking van ons groepje wel goed zat, hebben we een record gehaald met corvee.

Na een lange bustocht kwamen we moe, vies en modderig in Schiedam aan maar we waren wel vele mooie ervaringen rijker! En daar ging het om.

Leiding heel erg bedankt voor dit leuke avontuur met jullie!

Maud Baris en Luna Borsten.

Survivalkamp 2015

Meer nieuws