SlimmerIQuiz

SlimmerIQuiz

Op 9 november wordt op het Stedelijk Gymnasium Schiedam de Mensa SlimmerIQuiz gespeeld! Dit is een pittige quiz voor leerlingen van groep 7 en 8. Elke basisschool uit de regio mag twee teams van drie leerlingen sturen (n uit groep 7 en n uit groep 8) om zijn school te vertegenwoordigen. Het winnende team gaat door naar de landelijke finale op de Universiteit van Amsterdam, waar zij mooie prijzen kunnen winnen voor zichzelf en hun klas. Inschrijven voor de Mensa Slimmeriquiz kan nog tot 2 november 2016.
Creativiteit, teamspirit en een goed stel hersenen
De organiserende vereniging Mensa is een internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de teams die het strijdperk betreden, gewapend moeten zijn met veel creativiteit en teamspirit, maar vooral een goed stel hersenen om de pittige vraagstukken op te kunnen lossen. Welke basisschool heeft de slimste leerlingen? Dat blijft nog even spannend.
Begaafdheidsprofielschool
Mensa bedenkt en organiseert deze quiz om hoogbegaafdheid in het onderwijs meer onder de aandacht te brengen. Een logische stap is dus deze samenwerking met het Stedelijk Gymnasium Schiedam, die als Begaafdheidsprofielschool garant staat voor passend onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen.
Finale op de Universiteit van Amsterdam
De universiteit van Amsterdam behoort tot de top 50 van beste universiteiten ter wereld.Op deze prestigieuze plek zal het team dat op 9 november als winnaar uit de bus komt, meespelen in de finale. Deze finale op 16 november wordt gepresenteerd door Dolores Leeuwin, bekend van het programma Klokhuis. Ook komt een wetenschapper een interessant mini-college geven aan de jonge slimmeriken. Het allerslimste schoolteam krijgt de titel 'Mensa SlimmerIQuiz Winnaar 2016' en een mini-tablet voor de drie teamleden.
Meedoen?
Basisscholen die nog mee willen doen, kunnen zich tussen 1 oktober en 2 november inschrijven op de site van Mensa. Ga naar www.slimmeriquiz.nl en schrijf uw schoolteams in voor de 'scholenstrijd' zoals deze regionale ronde heet. Meedoen kost niets!
SlimmerIQuiz

Meer nieuws