Olympiade, Masterclass & SlimmerIQuiz

Olympiade, Masterclass & SlimmerIQuiz

Gezellig druk bij ons op school, gisteren. Veel leerlingen van de basisscholen, ook. Eerst voor de SlimmerIQuiz die Mensa ieder jaar organiseert, daarna voor onze eigen Masterclass.

Die ging dit jaar over Inferno, het boek van Dan Brown. Zonder te veel te willen verklappen (want u gaat het natuurlijk nog lezen): dat gaat over een geniale gek die een virus over de wereld wil verspreiden om de bevolkingsgroei tegen te gaan.

Slimmerds uit groep 7 en 8 kregen van onze docenten lesjes die aan dit boek opgehangen waren. Aan het eind van de middag presenteerden zij in groepjes hun mening over gedwongen maatregelen tegen bevolkingsgroei. Pittig onderwerp, maar ze deden het geweldig.

In een lokaal achteraf, ver van alle herrie en gedoe, zaten acht van onze eigen leerlingen (vrijwillig!) te zwoegen op de bijzonder ingewikkelde opgaven van de Olympiades van Grieks en Latijn. Olympiades zijn wedstrijden die door universiteiten worden uitgeschreven. Yelle Tanesha (klas 6) en Timo Hoogstrate (klas 5) waren de twee besten, zowel bij Grieks als bij Latijn. Op de derde plaats kwamen Hanna de Koning (klas 5) voor Grieks en Bart de Waart (klas 3!) voor Latijn. Binnenkort horen we of ze bij de besten van het land horen. Als dat zo is, mogen ze meedoen aan de landelijke finale in Hilversum.

Olympiade, Masterclass & SlimmerIQuiz

Meer nieuws