NK debatteren voor scholieren

NK debatteren voor scholieren

Afgelopen zaterdag 23 januari heeft een groep van vijf leerlingen, Roshni Nanhkoesingh, Yvonne Koelewijn,Tom Janssen, Dani?l Tacken en Nikky Hamerslag, onder leiding van docente Eva Pallandt, deelgenomen aan de finale van het NK debatteren voor scholieren. Dit is een debatwedstrijd georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut speciaal voor leerlingen uit de bovenbouw van het VWO. Dit jaar werd de finale gehouden aan de Universiteit van Utrecht.
Eerder al stond ons team in de voorronde, hier deden 124 scholen aan mee, en daarvan mochten de beste 30 scholen door om te strijden voor de titel van het beste debatteam van Nederland en voor de begeerde beker. Voor zover wij weten is het niet eerder (recentelijk) een team van het Stedelijk Gymnasium Schiedam gelukt om door te mogen naar de finale, dit was dus een hele prestatie op zich.
Op het toernooi heeft het team vier debatten moeten voeren over onderwerpen uiteenlopend van een vettax tot extremistische religieuze instellingen. Er werd een aantal weken van tevoren al drie stellingen bekend gemaakt die het team heeft kunnen voorbereiden, over twee daarvan heeft het team moeten debatteren. Op het toernooi zelf werden ook nog twee stellingen bekend gemaakt waar maar 20 minuten voorbereidingstijd voor was.
Ondanks een goede prestatie was de competitie helaas te groot, en onze school heeft dan ook niet gewonnen, maar het was wel een leuke dag en een mooie ervaring.
Nikky Hamerslag (klas 6)
NK debatteren voor scholieren

Meer nieuws