Junior Masterclass CREËER JE EIGEN LAND 2.0

Junior Masterclass CREËER JE EIGEN LAND 2.0

Het Stedelijk Gymnasium Schiedam voelt, mede door onze certificering als begaafdheidsprofielschool, een bepaalde verantwoordelijkheid richting de (hoog)begaafde kinderen in de gehele regio. Vanuit dit verantwoordelijkheidsgevoel proberen wij op diverse manieren het basisonderwijs te ondersteunen als het gaat om het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen. En manier is het organiseren van BPSP conferenties voor primair onderwijs, waarvan de eerste van dit jaar zal plaatsvinden op woensdag 9 november 2016.
Tijdens deze middag zullen de leerlingen diverse masterclasses kunnen volgen over onderwerpen gerelateerd aan het creren van je eigen land. Met de informatie uit de masterclasses kunnen de leerlingen uiteindelijk keuzes maken voor hun eigen land. Wat voor soort taal wordt er gesproken in ons land? Welk getallenstelsel wordt er in ons land gehanteerd? Welke vlag heeft ons land?
Na de twee rondes met masterclasses zullen de leerlingen in groepjes van vier beslissingen gaan nemen voor hun eigen land. Het is de intentie dat de vier leerlingen allemaal 2 andere masterclasses hebben gevolgd, zodat ze de opgedane kennis met elkaar kunnen delen. De gemaakte keuzes zullen de groepjes uiteindelijk onderbouwen in een presentatie.
Deelname aan deze conferentie is kosteloos. Wij kijken uit naar een leuke en leerzame middag!
Klik op deze LINK voor meer informatie over het programma.
Klik op deze LINK wanneer je wilt inschrijven voor de masterclass.
Junior Masterclass CREËER JE EIGEN LAND 2.0

Meer nieuws