Gabriel Visser naar IMO in Hong Kong

Gabriel Visser naar IMO in Hong Kong

Gabriel Visser is n van de zes leerlingen die Nederland deze zomer zal vertegenwoordigen bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Hong Kong. De zes zeer getalenteerde jongeren hebben in een zware selectie ruim 10.000 deelnemers achter zich gelaten.
Afgelopen week vond in Valkenswaard de laatste trainings- en selectieweek plaats voor de Internationale Wiskunde Olympiade. Deelnemers aan deze selectieweek waren de winnaars van de Nederlandse Wiskunde Olympiade, die in vier eerdere rondes ruim 10.000 deelnemers achter zich lieten.
De volgende zes leerlingen hebben zich na drie selectietoetsen geplaatst voor het Nederlandse team:
  • Erik van Cappellen, 5 vwo, Johannes Fontanus College Barneveld
  • Wietze Koops, 5 vwo, RSG Stad & Esch Lyceum Meppel
  • Levi van de Pol, 3 vwo, Ichthus College Veenendaal
  • Reinier Schmiermann, 5 vwo, Stedelijk Gymnasium 's-Hertogenbosch
  • Pim Spelier, 6 vwo, Christelijk Gymnasium Sorghvliet
  • Gabriel Visser, 5 vwo, Stedelijk Gymnasium Schiedam
Het team vertrekt op 29 juni van Schiphol naar hun trainingskamp in Hong Kong, om in topvorm aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Van 9 tot 16 juli vindt vervolgens de Olympiade plaats. De Nederlandse leerlingen gaan daar de strijd aan met leeftijdsgenoten uit meer dan honderd andere landen. Op elk van de twee wedstrijddagen krijgen de leerlingen drie opgaven van hoog wiskundig niveau voor hun kiezen, waar ze vier en een half uur de tijd voor krijgen.
Het Nederlandse team wordt begeleid door Birgit van Dalen (Universiteit Leiden en Aloysius College Den Haag), Julian Lyczak (Universiteit Leiden) en Merlijn Staps (Universiteit Utrecht).
Voor meer informatie:
Gabriel Visser naar IMO in Hong Kong

Meer nieuws