Gabriel Visser 2e bij Nederlandse Wiskunde Olympiade

Gabriel Visser 2e bij Nederlandse Wiskunde Olympiade

Meer dan 10.000 leerlingen deden mee aan de Nederlandse Wiskunde Olympiade.?Van al deze deelnemers is Gabriel Visser vijfde geworden en in zijn categorie, leerlingen van klas 5, zelfs tweede!Bij de prijsuitreiking vrijdag 13/11 op de TU Eindhoven spraken een aantal directeuren van sponsoren. Zij benadrukten nog eens dat ?wiskundige? wereldwijd het beroep is met de grootste toekomst en de meeste kansen op de arbeidsmarkt.

Het aantal eerstejaars wiskundestudenten in Nederland is de afgelopen 10 jaar gestegen van 200 naar meer dan 1000 en nog zijn er te weinig om aan de vraag te voldoen.

Afgelopen jaar was Gabriel al eerste in de categorie t/m klas 4. Daarna heeft hij een jaar getraind met het Nederlands Wiskunde Olympiade Team. Ook nu gaat hij weer een jaar in training. Dit houdt in dat hij elke week opgaven moet inleveren, meerdere dagen, weekenden en een week training krijgt en selectiewedstrijden moet doen met als einddoel de Internationale Wiskunde Olympiade in Hong Kong in juli volgend jaar.

Daar mogen maar 6 van de in totaal 32 geselecteerde leerlingen heen. Ook maakt hij kans om mee te doen met de Benelux Olympiade.

Na de prijsuitreiking ging hij gelijk door naar Valkenswaard voor een trainingsweekend. ?s Avonds nog een paar uur trainen en zaterdag 10 uur training, verdeeld over 3 sessies. De vergelijking met topsport is dus zeker op zijn plaats.

Erik Scheurwater
Gabriel Visser 2e bij Nederlandse Wiskunde Olympiade

Meer nieuws