First Lego League - De Wedstrijd

First Lego League - De Wedstrijd

Zaterdag 10 december was het zover. In het Science Center in Delft kwamen 24 teams van basisscholen en middelbare scholen uit de regio bij elkaar om tegen elkaar te strijden met hun Legorobots. Een strijd waar samenwerking binnen een team, positiviteit, sportiviteit, respect, vriendschap en plezier centraal staan.

Ontdekken is belangrijker dan winnen.

De FIRSTLEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Over heel de wereld doen dit jaar ruim 300.000 jongeren mee!

Onze school werd vertegenwoordigd door leerlingen uit klas 2 en 3 met team Aurum en team Bij de handjes. Dit jaar zijn ze, vooral op dinsdagmiddag, bezig geweest met programmeren, bouwen, het voorbereiden van een onderzoek en het oefenen van presentaties. Dit alles begeleid door Yvonne Koelewijn, Giovi Duivenvoorden en Zo de Brabander.

Het thema was Animal Allies. Tijdens de dag presenteerden de leerlingen hun voorbereide onderzoek over dit thema. Ook moesten ze samenwerkingsopdrachten doen om te laten zien of hun team onder spanning nog steeds goed kon samenwerken. Het thema zag je ook terug op de wedstrijdtafels voor de robots. Slim geprogrammeerde robots brachten het ene moment keurig het voedsel bij de dieren en het volgende moment reden ze onverklaarbaar de verkeerde kant op. Spanning, hectiek, volle tribunes, razendsnel nadenken om voor de volgende ronde nog verbeteringen aan te brengen, overleg, samenwerking, presenteren van de robot aan een jury, kortom, een geweldige en leerzame dag.

En team Aurum won ook nog een beker voor het meest innovatieve ontwerp van hun robot.

Wat niet onvermeld mag blijven is, dat Sibrand uit 1E meedeed met een vrienden-/familieteam en door mag naar de Beneluxfinale op 4 februari in Zwolle.

Volgend jaar doet hij natuurlijk met ons mee. En ik heb al gehoord dat heel wat leerlingen van klas 1 ook graag mee willen doen. Misschien wel onder leiding van een nieuw begeleidingsteam met ervaringsdeskundigen uit klas 3.

Foto's kun je vinden door hier te klikken!

First Lego League - De Wedstrijd

Meer nieuws