CANSAT

CANSAT

Op woensdag 31 januari zijn wij, Sarah, Milos, Nicolas en Margot, samen met meneer Nelk vertrokken naar Soest. We werden daar om 1 uur 's middags verwacht op de legerbasis om onze zelfgemaakte satelliet te testen. We doen namelijk mee aan de CanSat competitie.

Dit is een wedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, waarbij in teams een satelliet ter grootte van een frisdrankblikje wordt gebouwd. De satelliet moet, net als grote satellieten, sensoren en een communicatiesysteem bevatten. De satelliet wordt op 1 kilometer hoogte gebracht en losgelaten. De bedoeling is dat hij binnen 90 seconden weer op de grond komt zonder beschadigingen door middel van een zelfontworpen parachute.

In Soest gingen we die parachute testen. We waren wat eerder naar school gekomen om er nog een laatste hand aan te leggen en om de rest van de satelliet in elkaar te zetten, voordat we vertrokken. In Soest werd de satelliet door middel van een drone naar 100 meter hoogte gebracht en daar losgelaten. Tot ons grote genoegen kwam de satelliet met de juiste snelheid naar beneden zonder beschadigingen. We hebben ook nog wat tips en hulp gekregen van andere teams en begeleiders. Nu kunnen we ons richten op het communicatiesysteem en ons voorbereiden op de echte lancering op 28 maart!

CANSAT

Meer nieuws