Biologie Olympiade; Op naar Teheran!

Biologie Olympiade; Op naar Teheran!

WAGENINGEN ? Na een intensieve trainingsweek bij Wageningen University zijn de winnaars van de Nederlandse Biologie Olympiade bekendgemaakt. De top-4 zal Nederland in juli vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade in Teheran. Ward van het Antoniuscollege te Gouda won als vijfdeklasser de finale. Hij wordt vergezeld door Yelle (Stedelijk Gymnasium Schiedam), Tim (Stedelijk Gymnasium Nijmegen) en Emin (Zeldenrust-Steelantcollege, Terneuzen).

In de afgelopen week vond de eindronde plaats van de Nederlandse Biologie Olympiade. De twintig beste vwo biologieleerlingen, geselecteerd uit meer dan 9.500 deelnemers aan de voorronde, waren een week lang te gast bij Wageningen University. Ze kregen colleges, practica en toetsen op hoog niveau over een breed scala aan biologieonderwerpen: van het ontleden van regenwormen en het bestuderen van plantencellen tot CRISPR-Cas en bioinformatica. De verscheidenheid aan onderwerpen is belangrijk als uitstekende voorbereiding voor de Internationale Biologie Olympiade. Op 14 juli vertrekt het team naar Teheran om het op te nemen tegen de beste leerlingen van bijna 70 andere landen.

"De leerlingen waardeerden de vari?teit aan onderwerpen", aldus Nienke Nobel, ??n van de organisatoren. "De onderwerpen worden behandeld op universitair niveau. Daarvoor hadden ze zich vooraf goed voorbereid, maar ook tijdens de week werd er hard gestudeerd."
De leerlingen zullen op de internationale eindronde begeleid worden door Roel Baars (Hogeschool Inholland), Ange Taminiau (SLO) en Christine Moene (Universiteit van Amsterdam).

De Biologie Olympiade voor de bovenbouw wordt ondersteund door Wageningen University, Food Valley netwerk VO-HO, NIOO-KNAW, SLO en Cito, en wordt gesponsord door het ministerie van OCW, Seed Valley, Nibi, NVON, Biologie voor Jou, 10voorBiologie, Noordhoff Uitgevers, Texas Instruments, Wetenschap in Beeld en ASML.

(bron persbericht: Nationaal Expertisecentrum Leerweg Ontwikkeling www.slo.nl)

Biologie Olympiade; Op naar Teheran!

Meer nieuws