Berlijnreis 2015

Berlijnreis 2015

Het duurde even maar uiteindelijk kwamen we toch aan in Berlijn.

Ook bus 1 had het gehaald na twee uur lang stil te hebben gestaan. Iedereen ging snel naar zijn gastgezin om wat te eten en meteen naar bed te gaan.

De eerste dag in Berlijn begonnen we vroeg aan een rondvaart over de rivier de spree. De zon scheen dus we konden lekker op het dek zitten.

Na de rondvaart hadden we even vrije tijd om vervolgens door te gaan met een stadswandeling en een bezoek aan het Pergamon museum.

Tijdens de stadswandeling hebben we o.a. een bezoek gebracht aan: Neue Wache, Brandenburger Tor en de Reichstag.

Dag twee was ook weer vol gepland met allemaal WOII monumenten. We liepen langs Checkpoint Charlie om vervolgens door te gaan naar Topografie des Terrors en het Holocaust monument.

Dat was zeer indrukwekkend. Daarna werden we afgezet op de Kurf?rstendamm, waar we twee uur de tijd hadden om te shoppen.
Nadat we weer bij ons gastgezin waren afgezet, gingen de meesten nog even inkopen doen voor de lange terugreis van de dag erna.


Ook op de terugweg duurde de busreis weer langer dan gepland, want we moesten en zouden naar Magdenburg gaan om een huis van de architect Hundertwasser te zien.?Dus toen we om elf uur pas thuis kwamen, was iedereen weer erg blij om eindelijk in Schiedam te zijn.

Het was een geslaagde reis!

Myrthe Louwen
Berlijnreis 2015

Meer nieuws