48-uur filmproject

48-uur filmproject

We moeten er nog een maand van bijslapen, maar Wat Was Het Gaaf!

Van vrijdag- tot zondagnamiddag hadden zeven teams de tijd om een korte film te produceren. Lastig genoeg zou je zeggen, maar het werd nog uitdagender: ieder groepje moest een zin, een voorwerp en een personage uit de 'bak ellende' grabbelen. Het kon dus zomaar zijn dat in jouw film een overenthousiaste vuilnisman, een ananas en de zin 'Ik had nooit gedacht dat ik nog eens een konijn zou willen worden' verwerkt moesten worden.

Na een minilesje scenario- en scriptschrijven ging het los, onder leiding van Jelke de Gooijer, docente beeldende vorming. Fedde Bouma, dramadocent, was ook volop aanwezig, dus de deelnemers kregen niet alleen tips over cameravoering en montage, maar ook over het acteerwerk.

Tussendoor werd er gecaterd door zorgzame docenten (heerlijke soep, pasta, tosti's) en geslapen in alle hoekjes en nisjes van de school. Op zondagmiddag werden de resultaten vertoond aan klasgenoten, ouders, docenten en andere genteresseerden. Was het een succes? Stomme vraag! Om met een van de leerlingen te spreken: 'Dit was het allergaafste weekend van heel mijn leven!'

48-uur filmproject

Meer nieuws